Skip to content

Welkom in mijn wereld

Wat als we het leven vergelijken met het creëren van het perfecte recept voor een rijke, smeuïge chocoladetaart. Het begint allemaal met een visie. Een dromerige gedachte over hoe het eindresultaat eruit moet zien en hoe lekker hij moet gaan smaken. We starten onze zoektocht naar de juiste ingrediënten en gaan experimenteren met de receptuur. We zullen fouten maken, de cake doorbakken, te kort laten bakken, de verkeerde ingrediënten met elkaar mengen, bepaalde elementen achterwege laten, en andere juist toevoegen. Maar bovenal, zullen we leren. En komen we stapje voor stapje dichterbij onze visie. Of wellicht is deze er inmiddels ook wel anders uit gaan zien. De perfecte chocoladetaart van het leven? Ik heb hem nog niet gebakken. Maar ik laat je graag zien hoe het recept van mijn leven er tot dusver uitziet. Welkom in mijn wereld!

"You are never too old to set another goal or to dream a new dream."

C.S. Lewis

Van afgestudeerd mediawetenschapper aan de Universiteit van Amsterdam tot patissier. Wie had dat gedacht? Ik in ieder geval niet. Maar soms moet je je eigen leven re-evalueren en dwingt het je tot nadenken over wat je nu écht gelukkig maakt. In mijn geval groeide mijn uit de hand gelopen bakhobby uit tot een enorme passie voor het bakkersvak. Een passie die de hobby wilde doen laten uitgroeien tot een succesvolle carrière als patissier.

‘’Sometimes good things fall apart so better things could fall together.’’

Marilyn Monroe

Van kleins af aan was ik al geïntrigeerd door de mediawereld. Mijn bachelor Media & Cultuur en master Television and Cross-Media Culture waren dan ook geweldig, maar de praktijkervaring bracht me niet wat ik ervan verwacht had. Een droom viel uiteen en een persoonlijk dieptepunt volgde, welke de deur naar een opleiding tot patissier en stage bij de Pastryclub in Eindhoven opende. Alles gebeurt met een reden en leidt je tot het pad dat jij hoort te volgen in het leven.

“Don't aim for perfection. Aim for 'better than yesterday'.”

Izey Victoria Odiase

Ik ben een absolute perfectionist. Van deze quote kan ik dus wellicht nog wat opsteken om de druk voor mezelf wat te verlagen. Met iedere taart en entremet die ik maak wíl ik mezelf echter verbeteren. Mijn passie voor het vak zorgt voor een enorme nieuwsgierigheid en leergierigheid. Qua smaken, texturen en design probeer ik steeds nieuwe dingen en verbeter ik mijn recepturen. Op hetzelfde niveau blijven is geen optie.

“The world is a book and those who do not travel read only one page.”

St. Augustine

Mijn grootste hobby naast bakken? Reizen! Wat prijs ik mijzelf gelukkig dat ik al zoveel van de wereld heb mogen zien. En wat heeft het mij veel geleerd over andere samenlevingen, culturen, en zeker ook over mezelf.

‘’The less you open your heart to others, the more your heart suffers.’’

Deepak Chopra

Wat doen we onszelf soms toch veel pijn door ‘’anderen’’ te veroordelen en te verafschuwen. Ik ben er heilig van overtuigd dat de wereld wel wat meer liefde kan gebruiken. Wees niet angstig naar andere mensen of culturen, maar open je hart en je zult ontdekken dat we allemaal meer op elkaar lijken dan we denken.

“A smile is the best makeup a girl could wear.”

Marilyn Monroe

Mijn levensmotto is zonder twijfel ‘’een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd.’’ Wist je dat een glimlach, zelfs als die geforceerd is, zorgt voor een chemische reactie in je hersenen die je automatisch gelukkiger laat voelen?

‘’Choose to be optimistic, it feels better.’’

Dalai Lama

Het leven is soms al lastig genoeg. Zoek naar het goede in alles en iedereen en je zult een lichter en gelukkiger leven leiden.

“You're a human being, you live once and life is wonderful, so eat the damn Red Velvet Cake.”

Emma Stone

Ik ben een echte zoetekauw, je kunt mij blij maken met ieder soort stukje taart of gebak. Maar als ik móet kiezen, is Red Velvet toch wel mijn favoriete cake. En die van u? Waar kan ik u blij mee maken?

Disclaimer

Niets van deze website mag worden weergegeven, bewerkt, uitgezonden, gekopieerd, overgebracht, gepubliceerd, verspreid, gewijzigd, gepost of geplaatst op andere websites of documenten zonder voorafgaande schriftelijke toestemming. Alle intellectuele eigendomsrechten op deze website, met inbegrip van audio-, video, foto en tekstmateriaal zijn voorbehouden en elk gebruik ervan zonder voorafgaande toestemming van Niki van Bake Patisserie is ten strengste verboden.