Skip to content

Veelgestelde vragen

Een taart of entremet moet bij Niki van Bake minstens 2 weken voor de ophaaldatum besteld worden.

Via het kopje bestel nu! kunt u een bestelling plaatsen. Het enige wat u hoeft te doen is een keuze maken tussen de drie verschillende aangeboden taarten en het bestelformulier invullen op de desbetreffende pagina daarvan. Laat Niki van Bake hierbij weten voor welke datum de taart/entremet klaar moet zijn, welke smaken u zou willen hebben en geef een korte beschrijving van wat u graag als decoratie zou willen zien. Aan de hand van dit bestelformulier neemt Niki van Bake contact met u op, waarna een betalingslink naar u gestuurd zal worden per e-mail. Deze dient u binnen 48 uur te betalen, waarna de bestelling bevestigd zal worden en in gang gezet zal worden.

Uw bestelling wordt bevestigd nadat u aan de betaling via de betalingslink heeft voldaan en u een bevestiging van de bestelling per e-mail heeft ontvangen.

Bij Niki van Bake kunt u betalen via de betalingslink die u toegestuurd zult krijgen via de e-mail na het invullen van het bestelformulier.
Wanneer binnen 48 uur niet aan de betaling wordt voldaan, zal de bestelling inderdaad helaas geannuleerd worden.

U kunt uw bestelde taart of entremet op afgesproken datum en tijdstip ophalen bij Niki van Bake Patisserie aan de Molenberg 4a, 5541 VW Reusel.

Helaas beschikt Niki van Bake op dit moment nog niet over de middelen om taarten en entremets aan huis te bezorgen.

Niki van Bake werkt met de standaard smaakcombinaties waaruit u kunt kiezen op het bestelformulier. Deze zijn aan de hand van ervaring en vele smaaktesten zorgvuldig samengesteld en beloven een ware smaaksensatie. Wilt u toch net een andere combinatie? Dan kunt u dit altijd aangeven op het bestelformulier, waarna Niki van Bake zal kijken wat de mogelijkheden hiervan zijn.

U kunt uw bestelling tot 1 week voor de afgesproken ophaaldatum annuleren.

Alle taarten en entremets van Niki van Bake worden standaard geleverd op een cakedrum van +/- 1,5cm dik en worden verpakt in een doos.

Helaas kan Niki van Bake u niet helpen aan een vegan taart of entremet. Daar zijn andere patissiers beter in!

Nee, sorry! Niki van Bake werkt niet met fondant. De Let’s celebrate! taarten worden afgesmeerd met een witte chocolade Swiss meringue botercrème.

Voor alle mousses, geleien en mirror glazes wordt gelatine gebruikt. Alcohol wordt niet gebruikt als ingrediënt van de taarten, maar kan gebruikt worden voor het aanbrengen van eetbare glitters. De alcohol verdampt na het aanbrengen, dus uiteindelijk zal er geen alcohol aanwezig zijn in de taarten/entremets van Niki van Bake. Wil je liever dat er geen alcohol gebruikt wordt in het decoreerproces van de taart? Geef dit dan even aan op het bestelformulier, zodat hier rekening mee gehouden kan worden.

Helaas niet. Voor alle mousses wordt gebruik gemaakt van slagroom, voor de botercrème wordt gebruik gemaakt van roomboter en in sommige recepten van cakes wordt gewerkt met koemelk.

Niki van Bake streeft ernaar om alle decoratie op een taart of entremet eetbaar te maken. Het moet immers eetbare kunst zijn. Het kan echter zo zijn dat een handgemaakte chocoladetopper  in de taart wordt gestoken met houten prikkers. Deze zijn uiteraard niet eetbaar. Mocht het voorkomen dat er van meer niet-eetbare elementen gebruik gemaakt wordt op een taart/entremet, dan zal dit te allen tijde worden aangegeven op de bevestiging van de bestelling.

Vanwege de precieze inkoop van ingrediënten kunt u uw bestelling tot 1 week voor uw ophaaldatum, in overleg met Niki van Bake, wijzigen.

Zeker weten. Alle taarten en entremets van Niki van Bake bevatten namelijk slagroom, waardoor het van belang is dat de taart/entremet na het ophalen daarvan zo snel mogelijk weer in de koeling komt te staan. Alleen voor de Let’s celebrate! taarten wordt, aangezien de buitenkant gemaakt is van botercrème, geadviseerd deze 15 minuten voor het aansnijden uit de koelkast te halen. Dat maakt de botercrème net wat lekkerder dan wanneer deze nog koud is.

De taart of entremet kan tot 3 dagen na het ophalen daarvan in de koelkast bewaard worden. Daarbij wordt geadviseerd de taart/entremet te bewaren in de doos waarin deze geleverd wordt, om uitdroging zoveel mogelijk te voorkomen. Heeft u nu stukjes taart over die u later nog zou willen consumeren? Dan kunt u de taarten/entremets van Niki van Bake ook in stukjes snijden, in huishoudfolie wikkelen en invriezen. Ingevroren stukjes taart kunt u dan tot 3 maanden bewaren. Laat de stukjes taart zonder huishoudfolie op een bordje in de koelkast ontdooien alvorens consumptie.

Alle taarten en entremets van Niki van Bake zijn custom made en worden stuk voor stuk geheel met de hand gemaakt. Hierdoor zal het nooit mogelijk zijn een taart/entremet precies na te maken. Zeker voor mirror glazes op de entremets geldt: geen enkele mirror glaze geeft precies hetzelfde resultaat. Het ligt er maar net aan hoe deze over de taart vloeit bij het eroverheen schenken ervan. Bovendien worden de taarten van Niki van Bake gemaakt vanuit een eigen stijl en unieke creativiteit met daarbij behorende mogelijkheden. Uiteraard kunt u wel altijd op het bestelformulier aangeven welke taart/entremet u mooi vindt, zodat Niki van Bake deze als uitgangspunt kan nemen.

De Let’s celebrate! taarten bevatten geen noten, maar voor de Entremet en Entremet klein wordt er voor sommige cakelagen wel gebruik gemaakt van amandelen en/of hazelnoten. Dit betekent dat de Let’s celebrate! taarten wel in een keuken worden gemaakt waar ook met noten wordt gewerkt. Wanneer er sprake is van een allergie, dient dit aangegeven te worden op het bestelformulier, in het venster van de Speciale wensen?. Indien een allergie niet wordt aangegeven, dan kan Niki van Bake niet aansprakelijk worden gesteld voor de gevolgen.

Molenberg 4a
5541 VW Reusel
06 28 54 41 81
info@nikivanbake.nl

Stel een vraag

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Disclaimer

Niets van deze website mag worden weergegeven, bewerkt, uitgezonden, gekopieerd, overgebracht, gepubliceerd, verspreid, gewijzigd, gepost of geplaatst op andere websites of documenten zonder voorafgaande schriftelijke toestemming. Alle intellectuele eigendomsrechten op deze website, met inbegrip van audio-, video, foto en tekstmateriaal zijn voorbehouden en elk gebruik ervan zonder voorafgaande toestemming van Niki van Bake Patisserie is ten strengste verboden.